Odata ce v-ati decis sa eliminati carnea din meniu, este important sa stiti ca nautul suplineste cu succes acest aliment datorita cantitatii mari de proteine din compozitie. Acesta este foarte satios, fapt pentru care va recomandam sa il consumati atunci cand urmati o cura de slabire. De ce mai alegem sa ne hranim cu naut? Pentru ca este un super aliment bogat in fibre, fier, magneziu, vitamina C, acid folic, potasiu, zinc si mangan. Elementele sale nutritive ajuta la energizarea organismului, scaderea colesterolului, mentinerea unei bune digestii si protejarea sistemului osos. Totodata, nautul impiedica acumularea de zahar in sange.
Nautul se poate prepara in felurite moduri. Iata trei dintre retetele noastre preferate:
- Salata de naut cu rosii
Este incredibil de gustoasa si foarte usor de preparat. Aveti nevoie de o mana de naut fiert, o rosie taiata cubulete, cateva felii de castravete si putin patrunjel tocat. Toate aceste ingrediente se amesteca, iar la final se adauga dupa gust lamaie, usturoi, ceapa, lemongrass si mirodenii. Daca nu aveti timp sa treceti prin bucatarie, va asteptam la Camara cu Merinde unde gasiti aceasta salata ori de cate ori va este pofta de o gustare racoritoare si aromata.
- Hummus
Cand spunem naut nu putem sa nu ne gandim la hummus. Pentru prepararea acestei retete orientale aveti nevoie de 400 grame de naut fiert, zeama de la o lamaie, trei linguri de tahini (pasta de susan), o lingura de usturoi pisat, cateva frunze de menta si un praf de sare. Toate aceste ingrediente se mixeaza bine cu ajutorul blenderului. Pasta obtinuta se stropeste cu putin ulei de masline, sos de rodii si un praf de boia dulce.
- Supa crema de naut
Naut, un morcov, un cartof, o telina mica, o lamaie, putin chimen si sare. Cam acestea sunt ingredientele care dau nastere unei supe creme savuroase. Tot ce trebuie sa faceti este sa fierbeti toate legumele, sa le adaugati in blender si sa amestecati bine, bine. Condimentele se pun la final, dupa gust. Va recomandam sa dati aroma supei cu putin chimen copt si zdrobit.