Atunci cand sunteti in oras si doriti sa serviti masa nu uitati sa folositi din cand in cand si replica: „O portie de alge, va rog!”. Acestea va vor hrani corpul si vor avea grija in acelasi timp de silueta dumneavoastra. S-a dovedit stiintific ca legumele marine au o valoare nutritiva ridicata.
Din 1998 Algamar colaboreaza cu Consiliul National Spaniol de Cercetare, Universitatea din Santiago de Compostela si Universitatea Complutense din Madrid pentru a realiza diverse studii privind proprietatile algelor comestibile. Specialistii acestor institutii au ajuns la concluzia ca algele sunt o sursa mondiala optima de produse alimentare, o resursa naturala care se reinnoieste in fiecare an. Oamenii de stiinta din Spania au confirmat urmatoarele rezultate obtinute:
- Legumele marine au un continut caloric scazut, fapt pentru care sunt recomandate persoanelor care doresc sa piarda in greutate.
- Au o concentratie mare de minerale esentiale, precum calciu, fier, potasiu, fosfor si magneziu.
- Algele au in compozitie aproape toate oligoelemente, in special iod, siliciu, zinc, mangan, cupru si seleniu.
- Sunt o sursa excelenta de proteine. Acestea completeaza proteinele asimilate din alte alimente, deoarece contin toti aminoacizii esentiali.
- Sunt bogate in fibre si, drept urmare, ajuta la o buna functionare a tranzitului intestinal.
- Au in compozitie vitamine, in special pe cele din grupele A si C.
- Consumul regulat de legume marine duce la intarirea oaselor, parului si unghiilor.
- Algele stimuleaza metabolismul, imbunatatesc circulatia si sistemul imunitar.
Va propunem sa incercati trei produse marca Algamar pe care le puteti achizitiona de la Camara cu Merinde si le puteti include in diverse retete.
Alge marine maruntite Nori Porphyra. Pentru pregatirea unor retete raw este necesar sa lasati algele la inmuiat timp de 20 de minute, iar apoi le puteti adauga in salate sau in alte mancaruri crude. De asemenea, acestea pot fi fierte sau prajite si servite cu legume. Le puteti consuma chiar si cu paste.
Mix alge pentru salate raw. Daca doriti sa pregatiti o salata cu acest mix, va recomandam sa puneti la inmuiat 15 grame din acest produs in apa si in zeama de la o jumatate de lamaie. Lasati sa treaca 15 minute si stoarceti apa. Amestecul de alge il puneti in salata, adaugati ulei de masline si veti obtine o reteta foarte gustoasa si foarte hranitoare.
Alge Nori pentru sushi. Acest produs nu necesita inmuiere si poate fi utilizat atat pentru retetele de sushi, cat si pentru supe sau sosuri. Pentru a obtine un condiment special va sugeram sa lasati la cuptor o foaie de alge pana devine crocanta si sa o pisati. Se poate adauga in salate, orez sau alte preparate.
Algele ocupa un loc fruntas in topul alimentelor moderne prietenoase cu organsimul.