Fiecare sezon devine mai aromat cu ajutorul retetelor delicioase ale Taniei. Zilele acestea am rugat-o sa ne impartaseasca cele mai gustoase preparate ce au la baza vedetele toamnei: dovleacul si gutuia.
Supa calda de dovleac
Pentru patru portii aveti nevoie de 30 g ceapa, 450 g dovleac placintar, 450 ml apa, 200 g radacina de telina, 1 lingurita de curry, 1 lingurita de garam masala (amestec indian de condimente), 3 cm de ghimbir, sare neiodata, seminte de dovleac si paprika.
In 30 de minute supa este gata. Cum? Tocati marunt ceapa si o puneti la inabusit la foc mic, timp de 3-4 minute, cu trei linguri de apa. Adaugati dovleacul si telina, taiate cubulete, peste care turnati apa si lasati sa fiarba 10-15 minute. Cand dovleacul si telina s-au fiert, pasati cu ajutorul robotului si adaugati uleiul de masline, sarea, curry, garam masala si ghimbirul maruntit. Pentru un plus de savoare si un aspect aparte, presarati seminte de dovleac, ulei de masline si paprika.
Dovleac copt cu fistic
Din randul retetelor nu putea sa lipseasca un desert, al carui timp de coacere este de doar 20 de minute. Pentru acest preparat va trebuie 1 felie mare de dovleac, 10 curmale fara samburi, 30 g de fistic crud, 1 lingura ulei de cocos si 1 lingurita de scortisoara. Dulcele este gata in patru pasi. Initial incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti felia de dovleac cu uleiul de cocos si o lasati in cuptor timp de 20 de minute. Dupa ce dovleacul s-a copt, adaugati curmalele maruntite, fisticul si scortisoara. La final stropiti preparatul cu sirop de struguri.
Smoothie cu gutui
Nu uitati sa consumati gutui in acest sezon! Acestea contin vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier. Intaresc sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva virozelor respiratorii. Tot gutuile sunt in top cand vine vorba de fructe cu efect anti-imbatranire.
Aveti nevoie de 1/2 gutuie, 1 mar mare, 1 para, 1/2 cana de baby spanac, 1 lingurita de Maca si 1/2 pahar de apa. Puneti toate ingredientele in blender si pasati. In cinci minute obtineti o bautura fabuloasa!
Pe noi ne-au impresionat retetele Taniei! Dumneavoastra ce parere aveti?!