Momentan nu ne putem gandi la un rasfat mai mare decat un bol plin de capsuni. Pentru un plus de aroma putem adauga putina miere. Suna bine, nu?
Aceste fructe ne ofera savoare, ne racoresc si contin multiple elemente nutritive. Capsunile sunt bogate in apa, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, vitaminele C, B1, B2, E, sodiu, acid salicilic, acid pantotenic si elagic, proteine, zaharuri, flavonoide, uleiuri volatile, tanin si polifenoli.
Cum contribuie componentele nutritive la imbunatatirea starii de sanatate?
Haideti sa descoperim cele mai importante zece beneficii ale acestor fructe delicioase!
- Magneziul imreuna cu vitaminele C si E ajuta la imbunatatirea proceselor cerebrale si sustin buna functionare a celulelor nervoase. Putem spune ca aceasta combinatie de substante ne ajuta la eliminarea stresului. Performantele intelectuale sunt sporite si cu ajutorul vitaminelor B1 si B2.
- Calciul, potasiul si magneziul ajuta la fortificarea sistemului osos.
- Zaharurile continute de capsuni pot fi consumate cu incredere si de diabetici.
- Polifenolii au un extraordinar efect antioxidant.
- Persoanele care au fost diagnosticate cu reumatism isi pot grabi recuperarea prin consumul regulat de capsuni. Fructele au proprietati antiinflamatorii.
- Capsunile contribuie la tratarea anemiei.
- Potasiul din compozitie ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Capsunile sustin buna functionare a inimii. Poate nu intamplator acestea au forma inimii!
- Capsunile ajuta la scaderea colesterolului din sange si implicit reduc riscul de hipertensiune.
- Sunt ideale pentru persoanele aflate la dieta, tinand cont ca 100 grame de capsuni au doar 32 de calorii.
- Capsunile contin fibre care mentin sanatos sistemul digestiv.
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…