Căpşunile. Un fruct romantic adorat atât de adulţi, cât şi de copii, cu gust dulce, răcoritor şi uşor de inclus în reţete pline de savoare. Dar oare mai este nevoie de prezentare? Astăzi am ales să vorbim despre câteva preparate pe bază de căpşuni ce vă pot face zilele mai dulci.
Este important să ştiţi că un consum regulat de căpşuni vă ajută să întăriţi sistemul imunitar, să vă îmbunătăţiţi vederea, să vă menţineţi elasticitatea pielii, implicit să întârziaţi îmbătrânirea tenului. De asemenea, aceste fructe sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus şi menţin o valoare normală a presiunii sângelui.
Budincă din orez cu fructe by Tania Bordianu.
Pentru preparare aveţi nevoie de 1 cană cu orez, 2 căni cu apă, 1 păstaie de vanilie, 4 linguri ulei de cocos aromat, 200g fructe proaspete (recomandăm căpşuni), 6 linguri de sirop de smochine. Orezul se fierbe și se pune în blender împreună cu păstaia de vanilie şi uleiul de cocos. Mixaţi până la atingerea unei consistențe foarte cremoase. Compoziția se toarnă în straturi alternative cu fructele stropite cu sirop de smochine. Fructele pot fi mixate sau tăiate cuburi. Budinca este excelentă atât caldă, cât și rece.
Smoothie cu căpşuni & kale.
Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 felie mare de ananas, 1 cană de căpşuni proaspete, 1 lingură seminţe de in, 8 frunze de kale, 1 lingură de carob şi 1/2 cană lapte de caju sau apă. Ingredientele se pun împreună în blender şi se mărunţesc. Smoothieul este gata în mai puţin de zece minute!
Îngheţată raw cu căpşuni.
Pentru preparare vă sunt necesare 2 banane foarte bine coapte (tăiate bucăţi şi congelate anterior), 1 cană şi jumătate de căpşuni congelate. Puteţi adăuga opţional 1 lingură ulei de cocos (încălzit la bain-marie) şi 1/2 lingură miere raw. Introduceţi ingredientele în blender şi procesaţi la viteză maximă, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Decoraţi cu fructe proaspete, nuci şi ciocolată raw. Îngheţata este gata în doar câteva clipe.