Ne-am gândit să facem astăzi o listă cu 20 de sugestii ce vă pot fi de folos când doriţi să luaţi o gustare şi nu ştiţi ce să conţină aceasta. Să fie o mână de migdale? Sau o cană de fructe? Poate un smoothie…
Haideţi să vedem ce ne recomandă nutriţioniştii să mâncăm între mesele principale.
- Sticksuri de ţelină cu unt de arahide. Tăiaţi tulpina de ţelina fâşii, apoi savuraţi-o cu puţin unt de arahide. Veţi avea parte de ceva deosebit şi delicios!
- O cană de roşii cherry. Aţi încercat să le savuraţi simple? Este posibil să vă placă foarte tare.
- O mână de nuci. O gustare potrivită pentru întărirea funcţiilor creierului.
- Dovlecei feliaţi copţi. Nu ne-am sătura nici dacă i-am mânca de trei ori pe zi.
- E vremea cireşelor. Gustaţi între mese o cană de cireşe bine coapte.
- Legume proaspete feliate: castraveţi, morcovi, ţelină, chiar şi 2-3 bucheţele de broccoli.
- Feliaţi o banană, stropiţi-o cu puţină miere, adăugaţi o nucă pisată şi bucuraţi-vă de o gustare minunată.
- Tăiaţi două mere în felii subţiri şi lăsaţi-le la copt timp de 10 minute la temperatura de 200 grade. Ulterior este nevoie să le întoarceţi şi să le lăsaţi alte 10 minute la 180 grade. Vă dorim poftă bună la chipsuri sănătoase de mere!
- Salată de fructe. Vă recomandăm ca întotdeauna să alegeţi fructe de sezon.
- Câteva boabe de struguri însoţite de migdale.
- Îngheţată de banane. Puneţi în blender două banane, amestecaţi până obţineţi o pastă cremoasă şi lăsaţi compoziţia la congelator.
- Cartofi dulci tăiaţi pai şi rumeniţi la cuptor.
- O cană de coacăze proaspete.
- Ananas tăiat cubuleţe. Îl puteţi lua şi la muncă pentru pauze dulci.
- Felii de mango uscate. Sau orice alte fructe uscate vă sunt pe plac. Atenţie la cantitate pentru că acestea pot conţine mult zahăr.
- Seminţele de dovleac pot reprezenta, de asemenea, o gustare sănătoasă.
- Sticksuri de morcov.
- Batoane proteice. La Cămara cu Merinde există o gamă largă de batoane, pentru toate gusturile.
- Un smoothie pe care îl puteţi prepara cu ce legume şi fructe doriţi. Fiţi inventivi!
- Sandviş cu unt de arahide şi banane. Ungeţi o felie de pâine cu unt de arahide, presăraţi câteva felii de banane şi bucuraţi-vă de o gustare consistentă!
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…