Pentru ca adesea ni se face dor de gemul bunicii, pe care il savuram dimineata odata cu o cana calduta de ceai, ne-am gandit sa luam legatura cu partenerii de la Solleone Italia. Mottoul lor este: “Mancare buna. Stil de viata sanatos. O planeta mai verde!”. Echipa Solleone este formata doar din fermieri pasionati de calitatea muncii si caracterizati de grija fata de planeta. Tot ei cunosc si respecta faptul ca un aliment isi pastreaza savoarea naturala si proprietatile nutritionale atunci cand actioneaza cat mai putin posibil asupra cresterii lui. Acestea sunt motivele pentru care se descurca minunat cand vine vorba de produse organice.
Am facut o selectie de gemuri din fructe crescute in regim organic si in compozitia carora nu a fost adaugata pectina, acel agent de ingrosare intalnit frecvent in gemuri si marmelade care poate provoca probleme intestinale.
Va asteptam la Camara sa testati:
- Gem organic de caise: caise organice, piure organic de mere, suc concentrat organic de mere. Poate contine seminte din fructe.
- Gem organic de capsuni: capsuni organice, piure organic de mere, suc concentrat organic de mere, suc concentrat organic de soc.
- Gem organic de zmeura: zmeura organica, piure concentrat organic de mere, suc concentrat organic de mere, suc concentrat organic de soc.
- Gem organic din fructe de padure: fructe de padure organice in proportii variabile (mure, capsuni, afine), piure concentrat organic de mere, suc concentrat organic de mere.
- Gem organic de coacaze: coacaze organice, piure concentrat organic de mere, suc concentrat organic de mere.
Nutritionistii recomanda sa incepeti ziua cu doi pasi:
1. Imediat dupa trezire este sanatos sa va hidratati bine corpul, consumand 400-500 ml apa in care stoarceti sucul de la o lamaie.
2. Asteptati cel putin 30 de minute de la trezire pentru a lua micul dejun, moment in care foamea apare natural si hrana este digerata mai usor de catre organism.
Tot din gama Solleone va recomandam uleiul de masline Sicilia, sosurile de rosii cu chilli, cu ardei iute sau cu masline si capere.