Cineva spunea candva ca alimentatia este ca si religia. Asa ca fiecare stie cel mai bine ce „religie” si-a ales. „Renunti la carne numai daca simti ca vrei sa faci aceasta schimbare, eu pot sa spun care au fost motivele mele”, ne-a spus Tania Bordianu.
Ne aflam in preajma sarbatorilor de iarna si multe persoane au in frigider carne, lactate si alte produse animale. Ne-am gandit sa va oferim cateva informatii care sa va ajute atunci cand alegeti alimentele pe care le puneti pe masa.
„Dupa ce am citit cartea DR Rudolph Ballentine „Dieta si nutritie” mi-am dat seama ca ingredientul care noi il credeam esential in viata noastra, ne poate face mai mult rau decat bine. Acea bucata de carne despre care se spune ca este bogata in proteine si fier, se pare ca ne seaca de energie si, mai mult, ne sporeste nivelul de toxine si colesterol din organism. Al doilea factor care mi-a atras atentia este si industrializarea si cruzimea fata de animale. Este un subiect lung si controversat si il poti intelege cu adevarat numai cand vezi cu ochii tai cum sunt tratate si in ce conditii cresc animalele in fermele intensive”, a adaugat Tania.
Ce trebuie sa cunoastem despre lapte?
Suntem singura specie care mai bea lapte de la un alt animal. Nici o alta specie de animale nu mai bea lapte dupa ce a fost intarcat. Se speculeza si se face reclama calciului din lapte, dar nimeni nu se intreaba de ce in tarile in care se consuma multe lactate multi sufera de osteoporoza. Raspunsul este unul singur: pentru ca acel calciu nu este asimilabil.
Tania Bordianu ne invata ca laptele de susan este solutia atunci cand dorim cu adevarat un calciu usor asimilabil. Reteta este simpla:
100g de susan integral, 1,5 l de apa, 2 linguri de miere sau orice alt indulcitor natural. Se pun toate ingredientele in blender, se maruntesc si laptele este gata.
Laptele de vaca poate sa contina si peste 20 de hormoni de crestere de care noi nu avem nevoie la maturitate, sa nu mai spun ca majoritatea oamenilor sunt alergici la lactate fara sa stie.