Iată că a sosit acel moment al anului când privim în urmă şi analizăm cele 12 luni trecute. Putem spune chiar petrecute împreună.
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea celor din jur asupra consumului de carne şi să trăiască după un stil de viaţă sănătos. Şi când întâlnim astfel de persoane nu putem decât să le încurajăm, să le spunem că organismul le va fi recunoscător şi le va răsplăti cu sănătate.
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete deosebite să mai gătim? Oare va fi masa pe placul tuturor? Cum să pregătim într-un timp scurt aperitivul, felul principal şi desertul?
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate în dar de Moş Nicolae.
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră… culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde să ne aducem împreună aminte de gusturile româneşti.
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase afecţiuni este nevoie să consumăm cât mai des această legumă cu proprietăţi multiple.
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru, fosfor, mangan sunt doar o parte dintre elemente nutritive care se ascund în inima legumei de culoarea roşu.
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim mai exact?
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior… şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi, ci şi numeroşi clienţi, parteneri şi prieteni ce ne înconjoară. Am ales să vorbim astăzi despre câţiva paşi ce ne ajută să culegem toate roadele unei diete vegane.
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie că vorbim despre aperitiv, supe sau desert, dovleacul este la fel de gustos.