Finete, aroma, placere si eleganta. Asa am descrie gustul ciocolatei Naive. Povestea a pornit intr-un orasel din estul Lituaniei, numit Parapijoniskes. „Comandantul ciocolata” se trezeste in fiecare dimineata si prajeste cele mai proaspete boabe de cacao, a caror aroma delicata de flori, nuci si fructe trezeste usor locuitorii orasului.
Quinoa, cunoscuta si sub denumirea populara de „talpa gastei”, este cultivata pentru semintele sale comestibile. Quinoa se afla la granita dintre erbacee si cereale, tinand cont de elementele nutritive din compozitia sa.
Daca doriti sa renuntati la zahar nu inseamna ca trebuie sa renuntati la dulciuri. Puteti consuma prajituri fara a va face griji ca veti lua in greutate, atat timp cat retetele sunt preparate cu indulcitori naturali.
Imaginati-va mergand prin desert, fara nimic in jur, fara vreo sursa de apa sau mancare. Soarele va stoarce si ultima picatura de apa ce va hidrata corpul. Cum veti reactiona cand, dupa o saptamana in care ati fost saracit de hrana, veti avea in fata o portie imensa de cartofi prajiti, un tort delicios de ciocolata si 2 litri de cola?
Fructul originar din Mexic este vedeta bucatariei moderne. Acesta este folosit atat in salate, cat si la multiple smoothie-uri. Daca va intrebati cum a fost descoperit, trebuie sa stiti ca initial a avut mai mult un rol “terapeutic”. Stramosii nostri il foloseau ca un supliment pentru virilitate. Treptat i-au fost apreciate calitatile in gastronomie si proprietatile nutritive.
Multumim @Stefan Nita pentru retetele delicioase si tuturor participantilor ! Acesta a fost inceputul unui lung sir de evenimente ce urmeaza sa le desfasuram @ Camara cu Merinde.Va dorim un weekend minunat !
Am ajuns la partea preferata: gustarea diminetii! Pentru a fi mai energici, alegeti un mic dejun alcatuit din fructe si legume. Va recomandam un zmuti din goji, lamaie, menta, ghimbir si miere sau un amestec de ananas, avocado, portocala si lamaie.
Chef Stefan Nita va face o demonstratie de preparare a mancarii raw-vegan si a beneficiilor pe care aceasta le are pentru organism si nu numai 🙂
Sucurile din iarbă de orz şi de grâu sunt cunoscute pentru contribuţia lor în vindecarea unor oameni aflaţi în faze terminale ale unor boli severe. Sunt utilizate în tratarea cancerului, afecţiunilor digestive, pulmonare, circulatorii, dar şi în tratarea unor boli nervoase grave.