Exista mici schimbari in alimentatie care ne ajuta organismul sa functioneze corect. Tania ne vorbeste despre acesti pasi marunti pe care ii putem face fara efort, incepand cu acest moment:
- Haideti sa mai uitam din cand in cand de proteina numita gluten! De ce? Pentru ca este o proteina greu de digerat si un puternic iritant gastric. Glutenul opreste absorbtia elementelor nutritive de catre organism si poate provoca dependenta. Cu cat consumam mai mult gluten, cu atat ne va fi mai mult pofta de produse bogate in aceasta proteina si ne va creste riscul de a dezvolta o intoleranta.
- Un alt produs pe care ar fi bine sa-l abandonam este zaharul. Exista o multime de alternative sanatoase, precum zaharul din nuca de cocos, mierea, siropul de curmale sau extractul de stevia. Zaharul procesat, indiferent ca este brun sau alb, de trestie sau de malt, iti imbolnaveste organismul si accelereaza cresterea in greutate. Daca sunteti mari iubitori de dulce, aflati ca puteti indulci desertul cu fructe: banane bine coapte, curmale sau stafide. Sa nu uitam ca avem darul de a simti gustul dulce pentru a ne bucura de savoarea fructelor. Mancand zahar rafinat denaturam aceste papile gustative si fructele devin prea fade pentru noi.
- Consumul zilnic de fructe si legume ramane mottoul zilei. Fructele se pot consuma proaspete sau sub forma de suc, combinate cu suc de legume sau frunze verzi pentru a mentine glicemia la valorile normale. Cea mai delicioasa forma sub care le puteti consuma este cea de sucuri presate la rece. Sunt o sursa excelenta de vitamine, minerale, enzime si fibre. Un suc presat la rece poate fi pastrat timp de 24 de ore, fapt pentru care va puteti bucura de nutrienti pe tot parcursul zilei. Inclusiv seara, cand va este foame si aveti tendinta de a devora tot ce este in frigider, mai bine beti un pahar de suc.
- Uneori este nevoie sa venim cu mici suplimente din natura in completarea alimentatiei pentru a oferi corpului tot ce are nevoie pentru a lupta impotriva afectiunilor. De exemplu, polenul de albine este un aliment alcalin, ce are in compozitie 18 vitamine din gama B, toti aminoacizii esentiali, vitaminele C, D si E si aproximativ zece enzime principale diferite.
- Pentru a putea controla ceea ce mancam este nevie sa mancam constient. Traim tot mai alert si uitam sa ne bucuram de pauza de masa. Ce parere aveti daca de astazi savuram hrana fara a avea atentia atintita asupra telefonului sau calculatorului?
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…