Idei de băuturi fresh pentru zile caniculare

By 23/07/2018Blog

Pofta de mâncare ne cam lipseşte în ultima perioadă. Să fie căldura de vină… sau poate ne luăm energia din cheful de viaţă dat de vacanţă. Oricare ar fi motivul, cert este că mesele calde şi consistente nu ne atrag în această perioadă. Preferăm sucurile proaspete şi mixurile de legume – fructe care ne aduc un strop de răcoare în mijlocul verii şi ne dau putere să facem faţă temperaturilor ridicate.

 

Astăzi am făcut o selecţie de reţete pentru băuturi fresh, răcoritoare. Vă invităm să le testaţi!

Tania Bordianu a fost mereu o sursă de inspiraţie pentru noi. De data aceasta am împrumutat de la prietena noastră un smoothie răcoritor: Smoothie de Vară. Pentru preparare aveţi nevoie de 2 banane, 2-3 piersici, 5 frunze de mangold (sfeclă elveţiană), 1 cană de apă, 1 picătură de ulei esenţial de portocală (opţional) şi 1 picătură de ulei esenţial de lămâie (opţional). Se pun toate ingredientele în blender, se pasează şi smoothie-ul este gata.

Ghimbirată cu lime şi mentă.

Cum vi se pare? Este suficient să pronunţăm cuvântul “ghimbirată” şi simţim deja briza mării. Pentru această reţetă vă sunt necesare următoarele ingrediente: 1 lime, 1 lămâie, 6 cm ghimbir, 1 litru apă filtrată, 20 g mentă şi miere, după gust. Lămâia şi limeta se curăţă de coajă. Toate ingredientele se procesează în blender. Compoziția se strecoară iar sucul obținut se consumă, de preferat, imediat sau se păstrează la frigider pentru cel mult 24h.

Următoarea recomandare este un ice tea. Un ceai rece care vă ajută să staţi departe de stresul cotidian, să vă întăriţi sistemul imunitar şi să oferiţi corpului antioxidanţii necesari. Tania l-a denumit Ice Tulsi Sweet Rose Tea. Vă sunt necesare 3 linguri de ceai Tulsi Sweet Rose (http://www.cocomag.ro/product/organic-india-ceai-tulsi-sweet-rose-bio-18-plicuri/), 1 litru de apă fiartă, jumătate de lămâie, 1 portocală, 3 cuişoare, frunze de mentă după gust, 4 linguri de melasă de curmale sau miere şi cuburi de gheaţă. În apa fiartă se pun 3-4 linguri de ceai şi se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, adăugăm cuburile de gheaţă, sucul de lămâie, felii de portocale, cuişoarele, frunzele de mentă şi îndulcitorul (mierea sau melasa de curmale).

Smoothie cu ananas şi busuioc. Aceasta este o băutură hrănitoare şi uşoară, precum o zi de vacanţă. Aveţi nevoie de 1 cană de lapte de cocos, 1 banană, 1 cană şi jumătate de bucăţele de ananas îngheţat, 2 frunze de busuioc proaspăt şi un vârf de linguriţă de ghimbir răzuit. Toate ingredientele se adaugă în blender şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.

Pentru că se apropie vremea pepenilor, vă recomandăm să savuraţi un Suc de pepene galben şi roşu. Aveţi nevoie de 4 căni cu cubuleţe de pepene roşu, 4 căni cu cubuleţe de pepene galben şi puţin ghimbir proaspăt. Adăugaţi ingredientele într-un blender şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…