Murele si a lor putere de vindecare

By 23/08/2017Blog
murele

S-au copt murele si bine ne pare. Aceste fructe negre cu nuante rosu-albastrui reprezinta un cocktail de minerale si vitamine care ofera corpului o multime de beneficii. Savoarea vine si ea la pachet cu proprietatile curative, ceea ce reprezinta un mare plus. Cui nu ii place sa se rasfete cu un gust delicios in timp ce corpul primeste… sanatate?!

Murele contin cel putin sapte vitamine, printre care se numara intreg complexul B si vitamina C. Acestea chiar se gasesc intr-o cantitate semnificativa pentru un fruct atat de mic.

Printre elementele nutritive din compozitie se mai numara fierul, seleniul, magneziul, zincul, potasiul si fosforul. Murele pot fi intitulate si medicamente naturale. Acestea contin derivati ai acidului salicilic si numerosi antioxidanti naturali.

Pentru a avea un efect terapeutic este indicat sa consumati 150-300 grame de mure zilnic, pe stomacul gol. De regula, curele cu aceste fructe este important sa fie tinute minim 12 zile.

Beneficii pentru organism

  1. Consumul de mure ajuta la reducerea alergiilor. Fructele au in compozitie quercetina, o substanta ce reduce reactia alergica, avand efect antihistaminic si imunomodulator. Lupta impotriva alergiilor este castigata datorita continutului bogat in vitamina C.
  2. Antioxidantii din aceste fructe, printre care se numara si pigmentii care dau culoarea murelor, numiti antociani, ajuta la prevenirea cancerului de mai multe tipuri. Pana in prezent s-a dovedit stiintific ca putem preveni aproape orice tip de cancer cu ajutorul murelor, printre care si cancerul la san, de col uterin, al cavitatii bucale si cancerul de colon.
  3. Stabilizeaza glicemia, stimuleaza pancreasul, diureza si regleaza nivelul colesterolului. Acestea sunt motivele pentru care persoanele diagnosticate cu diabet pot consuma zilnic, cu incredere, mure. Fructele au in compozitie zaharuri, insa acestea nu duc la o crestere semnificativa a glicemiei.
  4. Fiind foarte bogate in elemente nutritive cu efect antioxidant, murele ajuta la prevenirea imbatranirii. Fructele protejeaza organismul de radicalii liberi care duc la imbatranirea rapida a tesuturilor. Pentru a mentine organismul tanar puteti consuma, de asemenea, afine, struguri, avocado, rodii si papaya. O cura de cel putin o saptamana va ofera cele mai bune rezultate.
  5. Contribuie la buna functionare a aparatului digestiv. Fructele de mur sunt bogate in fibre ce ajuta la o digestie buna, previn constipatia si pazesc organismul de arsuri gastrice.
  6. Nu doar fructele murului se pot consuma, ci si frunzele si coaja arbustului, sub forma de ceai. Acestea ajuta la tratarea inflamatiilor gingiilor si chiar a durerilor in gat.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…