Ne-a fost dor de pieţele pline de verde, de leuşteanul proaspăt, de ruccola românească, de frunzele tinere de spanac şi de gustoasa salată verde. Iată că a venit şi sezonul în care ne bucurăm de gustul parfumat al salatei de primăvară cu ridichi şi ceapă verde. Nimic nu e mai potrivit pentru combaterea asteniei de primăvară decât un coş plin de legume verzi care te energizează.
Cum scăpăm de anemie?
În general iarna nu aşterne doar zăpadă, ci şi un val de amorţeală, somnolenţă sau stare de leşin. După sezonul rece simţim o oboseală cronică, posibil chiar şi tulburări respiratorii, care ne indică instalarea anemiei în organism. Această afecţiune apare din cauza deficitului de fier şi poate fi tratată foarte uşor cu un regim alimentar bazat pe fructe şi legume proaspete. Spanacul, broccoli, stevia şi urzicile sunt alimentele de sezon care aduc un aport semnificativ de fier. Puteţi să le consumaţi atât în mâncăruri gătite, cât şi în starea lor naturală. Pentru a vă bucura de toate proprietăţile nutritive vă recomandam sa le adăugaţi direct în blender alături de câteva fructe. Corpul va aprecia gustul plăcut al sucului şi va primi vitaminele şi minerale de care are nevoie pentru a fi în formă. Un cocktail pe care noi îl adorăm este amestecul de spanac, măr, banană şi kiwi. Merită încercat dimineaţa!
Mâncaţi simplu şi colorat!
Includeţi în coşul zilnic fructe şi legume de primăvară şi evitaţi să le gătiţi. Cu cât gustările sunt mai simple, cu atât organismul are mai puţin de muncă în procesul digestiv şi se va simţi mai bine. Meniurile raw accelerează digestia şi oferă corpului senzaţia de „uşor”. Este o bucurie să ne gândim că urmează lunile aprilie şi mai, când vom găsi în grădinile bunicilor roşii, castraveţi, ardei, ţelină, morcov, cireşe de mai, caise, mere, corcoduşe şi căpşuni. Cu aşa culori cui îi mai pasă de dulciuri, prăjeli şi produse de patiserie?! Vă aşteptăm la Cămara cu Merinde să gustaţi preparatele de sezon. Promitem că vom profita din plin de roadele primăverii.
Să ne satisfacem pofta de primăvară!
.