Daca unora le place sa numere toamna bobocii, asta pentru a fi in ton cu inceperea noului an scolar, noi putem spune ca ne bucuram sa numaram alimentele care ne fac bucataria de toamna mai gustoasa.
Astazi vom face un top zece alimente de sezon care apar frecvent in meniul raw vegan si vom mentiona principalele beneficii ale acestora. Este ideal sa consumam alimente ce cresc natural in fiecare sezon. O data, pentru ca organismul nostru a invatat de-a lungul anilor ca aceea este hrana pe care o primeste in anotimpul respectiv si ii va fi mai usor sa o digere. In al doilea rand, pentru ca acele produse nu au crescut intr-un mediu fortat care le-ar reduce din calitatile nutritive. De asemenea, fructele si legumele ce se coc toamna ne pregatesc organismul pentru sezonul rece.
- Dovleac: imbunatateste aspectul pielii.
- Afine: contribuie la buna functionare a sistemului digestiv.
- Broccoli: pastreaza sanatatea plamanilor si a rinichilor.
- Gogosari: ajuta la arderea caloriilor prin procesul de incalzire al organismului.
- Telina: imbunatateste functionarea sistemului digestiv.
- Struguri: protejeaza sistemul muscular si cel nervos.
- Mere: reduc riscul afectiunilor pulmonare si intaresc inima.
- Vinete: sustin buna circulatie a sangelui.
- Gutui: lupta impotriva infectiilor intestinale.
- Nuci: contribuie la functionarea sanatoasa a creierului.
Ordinea este aleatorie. Daca am putea, le-am aseza pe toate pe locul intai pentru ca fiecare aliment enumerat mai sus are un rol important in mentinerea sanatatii organismului.
Va invitam sa faceti o vizita la Camara cu Merinde pentru a incerca retetele raw vegan in care am inclus si alimentele de sezon. Gasiti supe, salate, sucuri si deserturi, gata sa fie servite in atmosfera prietenoasa de pe terasa. Si pentru ca ne place sa impartasim secrete cu voi, mai jos va oferim ingredientele deliciosului Tort de afine si goji:
- caju,
- ulei de cocos,
- goji,
- cocos,
- afine,
- vanilie,
- migdale,
- nuci,
- miere
Ne place sa spunem ca acesta este un desert pe care il recunosti din o mie, pentru ca fructele de goji in amestec cu afinele dau personalitate tortului.
Va dorim o toamna colorata!