Cine a spus ca meniul unui vegetarian nu este la fel de aromat precum cel al unei persoane care consuma carne si lactate?! La Camara cu Merinde preparam zilnic numeroase supe, salate si gustari delicioase. Astazi vom vorbi despre o reteta usoara, cu putine calorii, ce poate inlocui cu succes placinta. Am putea sa o comparam chiar cu o pizza. Pentru pregatirea acesteia nu avem nevoie de fainoase, grasimi, lactate sau alte alimente care ne pot afecta silueta. Tofu Quiche contine cateva ingrediente hranitoare: cartof, tofu, humus, broccoli si rosii. Haideti sa aflam ce beneficii ne ofera fiecare ingredient in parte.
Cartoful este o sursa extraordinara de energie, tinand cont ca este bogat in carbohidrati. Este bine de stiut ca aceasta leguma mentine sanatatea inimii, intareste structura osoasa si ajuta la o mai buna functionare a sistemului nervos.
Consumul de branza tofu reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, osteoporozei si cancerului de san. De asemenea, previne imbatranirea prematura. Soia este saraca in calorii si colesterol, insa este foarte hranitoare. Aceasta contine o cantitate mare de proteine, fier si calciu.
Humusul poate inlocui cu success carnea, tinand cont ca are un continut ridicat de proteine. Elementele nutritive din compozitie stabilizeaza digestia, impiedica cresterea glicemiei, ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, energizeaza si detoxifica organismul, scad colesterolul din sange si reduc riscul de boli cardiovasculare.
Broccoli este o leguma bogata in elemente nutritive ce contribuie la buna functionare a organismului. Consumul regulat de broccoli ajuta la prevenirea cancerului, regleaza nivelul colesterolului din sange, intareste sistemul osos, contribuie la detoxifierea corpului, mentine sanatatea inimii si ajuta digestia.
Rosiile sunt recomandate frecvent in curele de slabire deoarece contribuie la scaderea nivelului lipidelor in sange si scad greutatea corporala. Aceste efecte sunt datorate continutului crescut de fibre si apa. Totodata, rosiile regleaza nivelul glicemiei in sange, previn afectiunile renale, intaresc oasele, scad riscul aparitiei cancerului, mentin sanatatea pielii si a parului.
Sa nu uitam: „Life is too good to eat bad food!”.