De cativa ani incoace, cultura organica trezeste tot mai mult interesul consumatorilor. Astazi, oamenii sunt mai preocupati de sanatatea lor si arata o grija tot mai mare pentru mediul inconjurator.
Cultura organica este acea parte a agriculturii care evita utilizarea ingrasamintelor sintetice, a pesticidelor si a a aditivilor de crestere a plantelor.
Cultura organica se bazeaza pe rezidurile recoltelor, ingrasamintele naturale de origine animala si cultivarea mecanizata, pentru a mentine productivitatea solului si pentru a furniza plantelor substante nutritive.
Alimentele organice ocupa din ce in ce mai mult spatiu in bucataria consumatorilor, insa este important de stiut ca, datorita interesului tot mai mare pentru o alimentatie sanatoasa, comerciantii induc in eroare cumparatarorii prin folosirea unor cuvinte derutante prin etichetare. Asadar, exista diferenta intre “natural” si “organic”, “bio” sau “eco”. Ultimele trei au aceeasi insemnatate, definesc acelasi lucru, sunt produse certificate, realizate conform legii, fara utilizarea substantelor chimice, fara interventii genetice. Insa comerciantii folosesc termenul de “natural”, urmarind sa induca ideea de “bio”, desi acele produse nu au de-a face cu cele ecologice. Termenul “natural” sau “100% natural” este doar o strategie de marketing.
Alimentele organice, insa, sunt sanatate curata in bucatarie!
In Camara noastra, gasiti Uleiuri de Dovleac, In sau Canepa pe care le puteti folosi in diferite preparate.
Uleiul de dovleac este ideal in prepararea salatelor, cum ar fi cea de fasole, insa la fel de potrivit este si pentru supe sau sosuri. Este bogat in vitamina E, care are efect demonstrat impotriva cancerului.
Uleiul de in este un adevarat remediu pentru sindromul de tunel carpian. De asemenea, este un aliat al pielii frumoase! Semintele de in asigura o buna functionare a sistemului digestiv. Ajuta la scaderea colesterolului si reduc riscul de infarct miocardic.
Uleiul de canepa, cunoscut ca si “uleiul perfect echilibrat al naturii” are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati in raportul ideal intre Omega 6 si Omega 3, acizi necesari pentru cresterea normala si dezvoltarea copiilor.
Tot la Camara cu Merinde gasiti si minunatii de ceaiuri din culturi organice certificate, adevarate prietene cu sanatatea:
- ceai de menta cu lavanda si valeriana – menta previne aparitia bolilor gastrice;
- ceai de musetel cu lamaie si iasomie – musetelul: antispastic, antiinflamatoriu, antialergic;
- ceai verde organic cu lamaiceai de fructe cu rodie si hibiscuse si cimbru salbatic si ceai verde organic de fructe cu smochine si migdale – ceaiul verde, indicat pentru ameliorarea depresiei, adjuvant in cazul sclerozei multiple;
- ceai de fructe de rodie si hibiscus – rodia are efecte anti imbatranire, lupta impotriva unor boli precum Alzheimer, cancer, boli de inima, artrite si protejeaza creierul fatului;
- ceai organic de rooibos si soc cu aroma de miere – ceaiul de rooibos, cunoscut ca si ceai rosu sud-african, scade colsterolul, protejeaza inima si vasele de sange, imbunatatind circulatia sangelui. Africanii consuma zilnic ceaiul rosu in amestec cu laptele.
Noi alegem sa oferim corpului nostru alimente organice pentru ca sunt mai sigure, bogate in nutrienti si, pana la urma, au un gust mult mai savuros decat alimentele produse conventional.