Semintele de canepa sunt o minune pentru persoanele care au ales sa urmeze un stil de viata vegetarian. Acestea ofera organismului o cantitate mare de proteine, mai exact sase grame cu fiecare lingura de seminte consumata.
Cu aceasta informatie demontam si mitul care spune ca un regim alimentar fara carne priveaza organismul de proteine. Haideti sa aflam alte motive pentru care este bine sa includem in alimentatie semintele de canepa!
- Semintele de canepa decorticate reprezinta 42% grasimi. Si vorbim despre acele grasimi “bune”, nesaturate, care hranesc cu adevarat organismul. Este indicat sa consumati zilnic grasimi pentru a va proteja inima de afectiuni, pentru a echilibra nivelul de colesterol din sange si pentru a preveni ateroscleroza.
- Au un continut ridicat de fibre ce ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal.
- Contin toti cei 20 de aminoacizi existenti in proteine, inclusiv cei opt aminoacizi esentiali ce nu pot fi produsi la nivel celular, ci doar pot fi asimilati de corp din alimente. Cei mai importanti sunt Omega 3 si Omega 6, aminoacizi care ajuta la buna functionare a metabolismului, au efect antiinflamator, previn bolile de inima, ajuta la mentinerea hidratarii pielii si reduc colesterolul in sange. S-a dovedit ca semintele de canepa sunt singurele alimente care contin ratia ideala de acizi grasi Omega 3 si 6.
- Intaresc sistemul imunitar tot cu ajutorul acizilor grasi din compozitie.
- Semintele de canepa au un indice glicemic mic datorita continutului scazut de carbohidrati. Persoanele diagnosticate cu diabet pot include cu incredere acest aliment in meniul zilnic, tinand cont ca exista in compozitie nutrienti ce regleaza nivelul de zahar in sange.
- Sustin functiile creierului, in special memoria. Semintele de canepa contin o cantitate semnificativa de lecitina
- Sunt recomandate viitoarelor mamici. Consumul regulat de seminte de canepa duce la dezvoltarea armonioasa a bebelusului.
- Combat stresul.
- Imbunatatesc aspectul pielii, hranind celulele si ajutandu-le sa se regenereze.
- Furnizeaza o mare varietate de minerale, precum fosfor, potasiu, magneziu, sulf, calciu, fier, mangan, zinc, sodiu, siliciu, cupru, platina, boron, iod, crom si litiu.
Semintele de canepa pot fi consumate atat presarate in salate sau iaurt, cat si blenduite in smoothieuri sau dressinguri.
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…