Fructul originar din Mexic este vedeta bucatariei moderne. Acesta este folosit atat in salate, cat si la multiple smoothie-uri. Daca va intrebati cum a fost descoperit, trebuie sa stiti ca initial a avut mai mult un rol “terapeutic”. Stramosii nostri mexicani il foloseau ca un supliment pentru virilitate. Treptat i-au fost apreciate calitatile in gastronomie si proprietatile nutritive.
Avocado este alimentul ideal in diete pentru ca regleaza nivelul de glicemie. Are un continut redus de colesterol si sodiu, fiind bogat in antioxidanti, proteine si fibre. Protejeaza ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale, diminueaza numarul de trigliceride din sange, reduce riscul de accident vascular cerebral. Avocado ajuta la preventia cancerului, protejeaza impotriva bolilor cardiace, cataractei si artritei. Printre vitaminele din compozitia fructului de avocado mentionam vitamina B care accelereaza metabolismul si vitamina E care ajuta la imbunatatirea memoriei si stagnarea bolilor mentale, precum Alzheimer.
Pentru ingrijirea si mentinerea tineretii pielii este bine sa alegeti produse cosmetice pe baza de avocado. Acest fruct hidrateaza foarte bine pielea si o ajuta sa absoarba nutrientii necesari sanatatii sale, trateaza probleme dermatologice multiple (un exemplu bun este psoriazisul) si hraneste parul, dandu-i stralucire.
Daca doriti sa includeti avocado in alimentatia dumneavoastra, va facem cadou o reteta delicioasa de guacamole:
Tocati marunt doua fructe de avocado, o mana de rosii cherry din care ati scos in prealabil semintele si sucul, un catel de usturoi si doua fire de ceapa verde. Amestecati-le cu un praf de sare, piper si boia. Veti obtine o pasta racoritoare si hranitoare, numai buna pentru zilele calduroase de vara!
Sa aveti pofta!