Fie ca ii spuneti harbuz, lubenita, curcubete sau pepene, vorbim de acelasi gust delicios si racoritor al fructului originar din Africa. Este unul dintre motivele pentru care ne place vara.
Pepenele verde va aduce beneficii nutritionale incredibile. Acest fruct pretios contine fibre, proteine, vitaminele A, B6, B12, C, E, D, fier, calciu, magneziu, potasiu, mangan, fosfor, zinc, seleniu. Este bine de stiut ca magneziul va fereste de contractiile musculare, zincul va pazeste sistemul imunitar iar proteinele vegetale ajuta la mentinerea masei musculare din corp.
Pepenele verde are in compozitie numerosi antioxidanti care va protejeaza vasele de sange. Citrulina sustine relaxarea si dilatarea vaselor de sange. Vitaminele, impreuna cu antioxidantii, previn aparitia cancerului de mai multe tipuri. Amintim cancerul de san, de col uterin sau de plamani.
Consumul de pepene ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si inflamatiilor, iar continutul crescut de potasiu previne aparitia pietrelor la rinichi si le dizolva pe cele existente, deoarece scade concentratia de acid uric din sange. Pepene are o concentratie de apa de peste 90%, fapt pentru care detine proprietati diuretice.
Curele de detoxifiere si slabire sunt mai usoare cu ajutorul acestui fruct. Si daca nu v-am convins sa adaugati in cosul de cumparaturi un pepene, ganditi-va ca 100 de grame de fruct contin cel mult 30 de calorii.
Chef Tania Bordianu ne recomanda o reteta de zmuti, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa:
Curatati un pepene de coaja (dupa ce l-ati tinut cateva ore la rece), bagati-l cu tot cu samburi in blender, adaugati frunze de menta si incepeti sa mixati! Va recomandam sa nu va feriti de seminte, pentru ca sunt bogate in magneziu, zinc, mangan si vitamina E.
In cateva secunde veti obtine un suc racoritor!